Projekt "Jedna od nas" osvojio HBO Europe nagradu na ZAGREBDOX PRO Pitching forumu

06/03/2018

Bio je ovo naš prvi pitch ikad.

Bio je ovo naš prvi pitch ikad. Kada sam jesenas pitao Ninu hoćemo se prijaviti na radionicu ZAGREBDOX PRO rekla je može, ali ja neću ništa pričati na pitchingu to ti je valjda jasno. Upali smo na radionicu u prilično jakoj konkurenciji od 143 projekta iz 39 zemalja. To je bio naš cilj.

Radionica je počela urnebesno. Igra upoznavanja koja je srušila sve granice među sudionicima. Drugi dan, spontano predstavljanje projekta, koje je ispalo puno bolje nego strukturirani probni pitch treći dan. Mentori i ostali sudionici su nam sugerirali da je bilo puno bolje kad Nina malo uleti i kaže koju o montaži. Četvrti dan Nina je unutra i mijenjamo pitch. Kasno navečer zadnje izmjene i uigravanje.

Dan pitching foruma priuštio nam je neviđeni stres. Ali onda u jednom trenutku je krenulo i više nije bilo nazad. Sljedeći dan smo saznali:

Jednostavno pismo od bivše kolegice iz razreda prije proslave 15. godišnjice mature potaknulo je redatelja da organizira snimanje jednog vrlo posebnog filma. Bio je to izvrstan pitch, vizualno obećavajući i stilski pročišćen trailer.

Nagradu HBO Europe, diplomu i 2000 eura za daljnji razvoj projekta dobio je hrvatski projekt Jedna od nas (One of Us) koji su predstavili redatelj i producent Đuro Gavran i montažerka Nina Velnić. Riječ je o projektu produkcijske tvrtke Pipser d. o. o. iz Zagreba.

Puno hvala ZAGREBDOX PRO timu na perfektnoj organizaciji, mentorima Stefanu Tealdiju i Leni Pasanen, te svim ostalim sudionicima koji su nas podržali konstruktivnim komentarima i kritikama. 

Uskoro stižemo s novostima o daljnjem razvoju filma.

fotografije: ZAGREBDOX